Vanmiddag 28-05-2012 op Tasmanie ( Hobart ) aangekomen, mooi weer volop zon 18 graden volgens de berichten blijven we dat een paar dagen houden, het hotel is super mooie kamer maar het restaurant is erg duur, ga wel een goedkopere gelegenheid zoeken.

Helaas geen w.f. maar wel kabel internet dus kan mijn smartfone, (heb ook geen g3 maar g2) niet gebruiken, gelukkig had ik het al op internet gelezen, dus heb de notebook van Helen mogen lenen, en morgen ga ik een paar excursies boeken.

Dinsdag; Hobart wezen verkennen,de stad is tegen de bergen gebouwd het is echt klimmen en dalen alleen langs de kust is het redelijk vlak, mijn hotel staat in het centrum van de stad en ongeveer 5 minuten lopen naar de haven,en 7 minuten naar salamanca plein, daar is o.a. elke zaterdag een grote markt die moet je hebben bezocht zeggen ze, dus zaterdag maar even kijken, de meesten huizen zijn nog gebouwd uit zandsteen en in de stijl van eind 1800 – begin 1900 vandaar dat er ook weinig hoogbouw is.

Ik heb een hoop foto’s gemaakt, maar kon moeilijk een selectie van maken,dus heb ik een foto album aangemaakt waar ik vanaf nu de meeste foto’s in zet, je moet in de adressenbalk typen http://fotoalbum.hansfine.nl of click op deze link, dan kom je bij de sub mappen waar dus alles in geranktschikt is.

Woensdag; Een cruise gemaakt naar Peppermint Bay echt een aanraarder ( voor als je Hobart bezoekt ) om deze cruise te maken, gelukkig was de zee rustig en kalm er werd gevaren met een luxe catamaran, de walvissen konden wij niet zien daarvoor hadden we verder de zee op gemoeten, misschien dat ik deze cruis nog ga maken dat is maar een van 3 uur, onderweg hebben we veel onderwater opnamens gezien er was nl. een onderwater camera aan boord die 7 a 10 meter diep ging mooie tafrelen en bijzonderen gekleurde visjes liet zien, heb zelf helaas geen opnamens van kunnen maken heb wel o.a. foto’s gemaakt van een zee arend die aan het vissen is, we zijn in het plaatsje Woodbridge geweest waar we de lunch gebruikt hebben, ook de river Derwent op geweest de foto’s spreken voor zich zelf.

Donderdag; Naar een van de mooiste en grootste museum van Tasmanie geweest, of te wel MONA MUSEUM OF OLD AND NEW ART, de museum zelf is al een kunstwerk op zich, het is drie verdiepingen diep en gemaakt in de rotsen aan de river Derwent. moderne kunst en oude art.( uit de tijd van de farao’s ), lopen dwars door elkaar heen wat een geheel aparte sfeer geeft.

Vrijdag; Vroeg uit de veren worden om 7.30uur opgehaald, ons eerste doel is richting Brighton naar het park Bonorong Wildlife Sanctuary om natuurlijk daar o.a. de Tassie Devils te zien, ze zijn maar klein eigenlijk ik had ze veel groter verwacht ze vechten en krijzen haast de gehelen dag, je mag ze ook niet voeren daar zijn ze te gevaarlijk voor, je mist anders zo een paar vingers, dan was het bij de kangaroes wel anders, ze eten gewoon uit je hand ik had er een gegeven moment ongeveer 10 om me heen was een leuk park, we zijn verder gegaan naar het oudste stadje van Tasmanie Ritchmond, waar natuurlijk ook het oudste kerkje staat, vond er zelf niet zo veel aan, maar ja dan maar mee hobbelen met de rest, nu op naar Port Arthur dat is echt een belevenis op zich zelf, hoe je o.a. ziet ,hoe de gevangenen daar verbleven en ook het grote verschil tussen de bewaarders – officieren en de gouveneur, ze hebben al een hoop gerestaureerd maar de verblijven van de gevangenen hebben ze de ruinnes zo gelaten, heb daar een hoop foto’s gemaakt ik zal ze op de site zetten, terug zijn we via de kust gereden daar zijn de hoogste cliffen van Tasmanie.

Zaterdag; Het weer werkt vandaag niet meer mee, de hele week mooi weer zon met gemiddeld 16 – 18 graden, vandaag koud en regen ondangs dat ben ik toch nog naar de Salamanca markt geweest er werd gezegd dat je daar echt naar toe moet gaan en dat is ook zo, je kan er de gekste dingen kopen echt een paradijs voor de lady’s, deze week is al weer voorbij zondag ochtend vlieg ik weer terug naar Melbourne ga maar vast mijn koffer (kleine) weer inpakken