Blog Image

Weblog van Hans Fine

foto album

http://fotoalbum.hansfine.nl

Coober Pedy

Coober Pedy Posted on 24 jun, 2012 17:51:33

Nu gaan we richting Coober Pedy waar de opaal mijnen zijn het is ongeveer 750km. van Adelaide vandaan, we doen het rustig aan en maken na 500km. een stop bij een roadhouse Pimba om daar te overnachten, er is daar alleen maar een bezinepomp, camping, eetcafe, kleine store en een motel, wat de naam eigenlijk niet mag dragen, het is heel !!! eenvoudig alleen maar een bed, w.c. en een douche verder geen enkele luxe.

De volgende dag vroeg op gestaan om nog z’n kleine 275km. te rijden naar Coober Pedy mooie zons opkomst, de weg is erg stil kom haast geen verkeer tegen en hebben ook weinig beesten gezien, onderweg nog een stop gemaakt bij Glendambo om koffie te drinken, daar stonden een hoop roadtrains dat zijn vrachtwagens met 3 of 4 aanhangwagens er achter dus echt zware jongens

Onder weg werd de weg wat breder en het werd een landings baan voor de flyingdocters

S’middags om 1uur aangekomen in Coober Pedy, daar een kamer gehuurd in een hotel onder de grond, het is daar donker (verlichting) erg stil de temperatuur is overdags en s’avonds het zelfde ongeveer 18graden er is geen airco of kachel aanwezig, het stadje zelf is niet zo groot er zijn wat restaurants , hotels, en veel juweliers en natuurlijk de opaal mijnen, we hebben daar eindelijk is een keer lekker geslapen en zijn s’morgens vroeg opgestaan om zons opkomst te zien.

Laag hangende bewolking wat een mooi rood effect geeft.

We gaan nu de woestijn in richting Breakaways ongeveer 15 km.verder op, alles is hier even woest dor en droog, je ziet het rode zand voor en achter je opwaaien lijkt wel op mist, wel een leuke ervaring we gaan naar een rots formatie om daar wat natuur opnamens te maken.

De grens met Northern Territory ( central outback ) komt steeds dichterbij dit wordt dan de vierde staat waar ik in komt, zo lang zamerhand gaan we de woestijn en zandwegen verlaten en kom dan vlak voor de grens overgang weer op de verharde wegen.

Gestopt bij road house Erldunda voor een kop koffie en dit is dan tevens de laatste pauze het is nu nog ongeveer 2 uur rijden naar Alice Springs, om16.00 uur zijn we dan aangekomen bij Virginia en Ken in Alice Springs, we gaan de komende week wat rustig aan doen en bijkomen.



Adelaide

Adelaide Posted on 24 jun, 2012 16:53:41

In de namiddag kwamen we aan en zijn meteen naar Levi Park Caravan Park gegaan om ons in te checken, we zullen hier een lang weekeind verblijven om Adelaide en omgeving te verkennen en Bert z’n kinderen te ontmoeten.

S’avonds kwam Bert z’n zoon Ron ons ophalen, we gingen de stad in, ik heb geprobeerd om wat nacht opnamens te maken, om wat te drinken en te eten en natuurlijk om wat van de stad en uitgaans leven te zien.

De volgende morgen zijn we de huizen wezen zoeken waar Bert in die tijd gewoond heeft op een na hebben we ze allemaal gevonden maar ze zijn niet meer in de oude staat zoals toen hij er woonde. er zijn stukken aangebouwd waardoor het huis twee a drie keer zo groot geworden is, ook naar de steiger geweest waar hij 52 jaar geleden de eerste voet op Aussie land zette,er staan nog wel een paar oude pakhuizen van uit die tijd maar wel verlaten en verwaarloost, was wel goed om het te zien,op de foto hier onder (het grote gebouw) is het ziekenhuis waar hij gewerk hebt met daar naast zijn eerste huis.

Zaterdag morgen met Ron op pad geweest en meerdere punten opgezocht uit de tijd toen Bert er woonde en heb (weer) een hoop foto’s gemaakt, zal alle foto’s uit zoeken en in mijn albums zetten.

Zaterdag middag met de kinderen van Ron en hij zelf doorgebracht, we zijn o.a. in het stadje Hahndorf geweest, wat gesticht is door de Duitsers, het lijkt dan ook wel of je in Duitsland loopt de cafe’s en restaurants en kraamjes met zuurkkol en braadworst, souveniers winkels lijken veel op die van Tirool met koekkoeksklokken en leder hose, supermarkten met Duitse en ook Hollandse produkten o.a. de ruyter chocolade hagelslag en speculaas.

Zondag (voelde me al niet zo leker) naar Bert z’n andere zoon Erik geweest was heel gezellig maar s’avond bij het eten werd ik ineens erg onwel, pijn in mijn borst, zweten, duizeligheid tegen vlauw vallen aan, Bert heeft me naar het ziekenhuis gebracht waar ik accuut werd opgenomen, in eerste instantie dachten ze aan een hart infarct, en na vele testen en cat scan was het mijn longen waar ik een zware infectie aan had, ze hebben mij een kuur voorgeschreven die ik wel moet afmaken gelukkig voelde ik mij een stuk beter en werd dinsdag ochtend om 9 uur ontslagen en opgehaald door Bert, bedankt broer voor de goede zorgen,daarna hebben we de reis voort gezet richting Coober Pedy.