Nu gaan we richting Coober Pedy waar de opaal mijnen zijn het is ongeveer 750km. van Adelaide vandaan, we doen het rustig aan en maken na 500km. een stop bij een roadhouse Pimba om daar te overnachten, er is daar alleen maar een bezinepomp, camping, eetcafe, kleine store en een motel, wat de naam eigenlijk niet mag dragen, het is heel !!! eenvoudig alleen maar een bed, w.c. en een douche verder geen enkele luxe.

De volgende dag vroeg op gestaan om nog z’n kleine 275km. te rijden naar Coober Pedy mooie zons opkomst, de weg is erg stil kom haast geen verkeer tegen en hebben ook weinig beesten gezien, onderweg nog een stop gemaakt bij Glendambo om koffie te drinken, daar stonden een hoop roadtrains dat zijn vrachtwagens met 3 of 4 aanhangwagens er achter dus echt zware jongens

Onder weg werd de weg wat breder en het werd een landings baan voor de flyingdocters

S’middags om 1uur aangekomen in Coober Pedy, daar een kamer gehuurd in een hotel onder de grond, het is daar donker (verlichting) erg stil de temperatuur is overdags en s’avonds het zelfde ongeveer 18graden er is geen airco of kachel aanwezig, het stadje zelf is niet zo groot er zijn wat restaurants , hotels, en veel juweliers en natuurlijk de opaal mijnen, we hebben daar eindelijk is een keer lekker geslapen en zijn s’morgens vroeg opgestaan om zons opkomst te zien.

Laag hangende bewolking wat een mooi rood effect geeft.

We gaan nu de woestijn in richting Breakaways ongeveer 15 km.verder op, alles is hier even woest dor en droog, je ziet het rode zand voor en achter je opwaaien lijkt wel op mist, wel een leuke ervaring we gaan naar een rots formatie om daar wat natuur opnamens te maken.

De grens met Northern Territory ( central outback ) komt steeds dichterbij dit wordt dan de vierde staat waar ik in komt, zo lang zamerhand gaan we de woestijn en zandwegen verlaten en kom dan vlak voor de grens overgang weer op de verharde wegen.

Gestopt bij road house Erldunda voor een kop koffie en dit is dan tevens de laatste pauze het is nu nog ongeveer 2 uur rijden naar Alice Springs, om16.00 uur zijn we dan aangekomen bij Virginia en Ken in Alice Springs, we gaan de komende week wat rustig aan doen en bijkomen.