Er is maar een opening tussen de bergen om bij Alice Springs binnen te komen en dat gaat samen met de trein en de rivier, zo’n opening noemen ze daar een Cap.

Helen stond ons al op te wachten, zij was met het vliegtuig naar Alice Springs gegaan, de eerste paar dagen hebben we het rustig aan gedaan. Zondag zijn we naar een Beanie festifal gegaan, waar ze allemaal zelf gemaakte mutsen ziet ze komen daar van heel Australia en zelfs van New Sealand, het is echt een dwazen boel zoveel geinige mutsen zie je, we hebben zelf een paar opgezet en een foto van gemaak

Verder was op het museum terein het eerste vliegtuig van de flying docters en de ijzeren rups wat het symbool is van de Aborigial stam van Alice Springs, met de nodige uitleg hier over.

Maandag; Zijn Val en Graeme kennissen van Helen en Bert uit Melbourne gekomen en blijven hier een week.

Dinsdag; De Emily Cap en Jessie Cap dat zijn doorgangen van de nu droge rivieren tussen twee berg ketens in, bij de Jessie Cap zijn drie caterpillaars (rupsen) door de Aboriginals in de rotsen gemaakt

Anzac Hill staat midden in Alice Springs, daar boven op heb je een mooi uitzicht over de stad er staat ook een monument van de eerste en tweede wereld oorlog.Woensdag; zijn we naar het oude telegraaf station, het werd gebruikt als tussen station vam Adelaide naar Darwin en dan door naar Engeland, er staan nog veel van de oude gebouwen het was echt comune op zich met o.a. een schooltje, we hebben daar wat geklommen en gewandeld door de natuurschoon teven ook gepicknikt, doorgereden naar Glen Helen Gorge reservaat met rivier de Finke.

Donderdag; Mounte Sondear is de hoogste berg van Alice Springs, Ormiston Waterhole en terug via Ochre Pits the store of the dreamworld, daar de berg beklommen hijg – hijg – hijg, (zie foto album). Op de terug weg een mooie zons ondergang.

Vrijdag; Naar Dessert Park geweest, is een mooi park in Alice Springs waar alles zo natuur mogenlijk is na gemaakt echt de moeite waard om daar naar toe te gaan, s’middags naar de stad geweest om een aussi hoed te kopen.

Zaterdag; Standley Chasm daar zijn twee hoge kliffen met een smalle doorgang als de zon er presies bovenstaat dan zijn de wanden vuurrood gekleurd.

Monument John Flin

Zondag; Trephina Corge Water hole, zware beklimming naar de top, heb het wel gehaald boven op de top een mooi uitzicht, in de valei is de rivier nog niet helemaal opgedroogd er zijn een paar poelen en een smal beekje, deze week veel foto’s gemaakt deze spreken voor zich zelf, zal ze in een album plaatsen.

The New Aussie ??????????????