Deze week zijn we o.a. geweest naar de Flying Dockters museum in Alice Springs, daar staat een replica van het toestel wat ze nu nog gebruiken er wordt uitleg gegeven hoe alles werkt in de praktijk, bij de meeste farmers is er een landingsbaan soms moeten ze gebruik maken van de snelweg wat daar ook staat aangegeven en staat daar de farmer met de zieke te wachten ook vliegen ze naar de Aborignials comune ver in de outback.

De volgende dag naar Aviodome geweest, (Leleystad in het klein)er staat wel een oude dc 2 en een heel verhaal over de uiver met foto’s van de bemanning .

Samen met Bert de real outback in gegeaan met een 4 w. drive car en een 27 mc.bakkie ( radio )ter comunicatie die heb je daar echt nodig met je telefoon hebt geen bereik en een eerste hulp koffer, onderweg hebben we de spoorlijn van Adelaide naar Darwin gezien, toen we wilden oversteken kwam toevallig de trein uit Darwin aan, als je weet dat er maar 4 treinen in een week overkomen,dan is dit wel puur toeval dat hij ons onder luid getoeterd passeerde. Het was echt een hele belevenis om door gaten, rotsen kuilen rul rood zand te rijden.

Bert was deze week ook jarig hij is 74 jaar geworden, die dag wat rustig aan gedaan en s’avonds heerlijk diner.

Zaterdag naar de kermis geweest, gelukkig hadden we mooi weer 25 graden, er waren ook veel oude auto’s en moter fietsen, maar speciaal wat mij de aandacht trok was de dragcar, het is een jongens droom als ik er in mag plaatsnemen en werd er van alles uitgelegd, hij gaat in 7sec van stilstaand naar 450 km. p.u. er zit een 750pk in met een turbo er op, ze hebben hem ook gestart wat een oorverdovend lawaai is het maar had oorbeschermers op het was een hele ervaring.

Zondag zijn we naar Wallace Rockhole geweest het is een comune van de Aborignials daar weer een berg beklommen krijg al een hele ervaring mee hijg, hijg, hijg, daarna doorgereden naar Hermannsburg, die is vroeger gesticht door een Duitse zendeling, de orginele gebouwen staan er nog zoals een kerkje – schooltje – huisjes.

Ga maandag een 3 daagse tour boeken naar Uluru ( ayers rock, die bekende rode berg ) & Kings Canyon & Olgas.