De Road Transport Hall of Fame is een museum over oude vrachtauto’s en luxe auto’s, ben daar een middag geweest samen met Bert er is daar veel te zien, (zal er een foto album over maken zodat jullie er ook van kan genieten), er staan o.a. oude T Ford’s, Rolls, Opels, Scania’s, Bedfords, etc, etc, je kan er weinig over vertellen je moet het gewoon gezien hebben.

Heb ook een reis gemaakt naar Uluru ( Ayers Rock die bekende rode berg ) Kings Canyen en de Olgas dit alles bij elkaar is ongeveer 1765 km. rijden.

Moest woensdag morgen vroeg opstaan 4.30 uur,werd door Bert naar de opstap plaats gebracht waar de bus al stond te wachten, we zijn om 6.uur vertrokken richting Erldunda waar we om 8.30 aankwamen, we werden overgeplaats naar een andere bus om te vertrekken naar Kings Canyon 350 km. verderop. Via de Luritja Road rijden we door de dessert heen, het zand is rood gekleurd bij de Kings Canyon aangekomen hebben we eerst de lunch gebruikt, en daarna zijn we met een gids de berg of de canyon in gegaan er zijn drie verschillende routes de klim naar de top en een route over de top of een van halvewegen de top en dan de canyon in, of een vlakke van 20km ik zelf heb de middelste gedaan wat ook al een aardige klim was, je voelt je wel erg klein hoor bij die grote rotsen, dit alles bij elkaar duurde ongeveer drie uur hierna zijn we weer terug gereden naar Erldunda waar we een motel kamer hadden en een diner.

De volgende morgen worden we opgehaald om te vertrekken richting Uluru ( Ayers Rock ) en de Olgas we vertrekken om 9 uur met deze reis zijn we ook ongeveer 4 uur onderweg. We hebben een paar mooie stops gemaakt om wat foto’s te maken van de dessert en zout vlaktes, we gaan eerst richting de Olgas gebergte om de lunch te gebruiken en met de gids een route te lopen en uitleg te krijgen, om daarna door te gaan naar Aborigiaal Culture Centrum, waar veel is tentoongesteld over de Aborigiaal, daarna zijn we naar Uluru gegaan om daar rond te lopen met een gids of als je zin had de berg te beklimmen ( zie foto ), deze rots is erg belangrijk voor de Aboriginaals cultuur,er zijn twee gedeeltes van de berg waar niet gefilmd of gefotografeerd mag worden een gedeelte is voor de vrouwen en er is daar ook een stuk rots bij dan denken ze als ze daar zijn dat ze dan zwanger kunnen worden en er is een gedeelte voor de mannen wat dan te maken heeft voor een goede jacht.Daarna zijn we naar een picknik plaats gegaan om te bbqen en waar we ook een goede uitzicht hebben op de bekende Australia sunset van Uluru veel foto’s gemaakt van de zons ondergang daarna zijn we weer terug gereden naar Alice Springs waar we om 23.45 aankwamen en waar Bert met de auto op mij stond te wachten.

Ondanks de drukke week zijn we zaterdag toch nog onderweg gegaan richting Rainbow Valley we hebben de 4w. drive car genomen want we moeten het laatste stuk over zand paden en zout vlaktes rijden, je hebt daar een uitgestorven vulkaan van uit de pre histori, maar de vorm van een vulkaan heeft hij niet meer je ziet het alleen nog aan de opbouw van de gesteente, hier hebben we ook de lunch gebruikt en daar vandaan zijn we richting Owen Springs gegaan voor een echte tour drive ( trail ) te doen, je rijd over smalle zand paden vol met kuilen keien en rul zand we moesten ook een keer of vier de Hugh River oversteken dat is een grote grindbak en dan tegen een helling op van rul zand dan heb je echt een 4w. drive nodig en in de hoogste giering rijden, als je dat niet doet dan kom je vast te zitten en graaf je je eigen in, onderweg komen we de Redbank Waterhole tegen waar ik even gestopt ben om wat uit te rusten en foto’s te maken. Op het begin bord staat dat het een touristische route is, maar het leek voor mij een prof. cross railly te zijn, maar het was een hele belevenis en ervaring rijker je krijgt wel een goede stuur vastigheid van.