Dinsdag morgen 6 uur opstaan, alles nog even na kijken en dan de koffers in de auto, Helen en Bert zullen mij naar de lucht haven van Melbourne brengen, we vertrekken om 7uur, onderweg hebben we een kleine file maar komen op tijd aan. dit wordt een emotionele afscheid , de incheck balie van Jetstar gaat net open en er staan al een paar mensen te wachten als ik aan de beurt ben krijg ik een first-class plaats bij het raam met de bij behorende faciliteiten, bij mijn boardingpass zit ook een kaart die ik geheel ingevuld dient te hebben en moet inleveren bij de douane, nu naar de douane waar Australia heel streng in is, honden lopen langs je heen en er worden steekproefsgewijs mensen uit de rij gehaald die persoonlijk gefouilleerd worden en de hand bagage wordt nagekeken, eindelijk ben ik door de douane dit alles duurde ruim een half uur, en kan ik mij begeven naar de gate waar mijn vliegtuig staat, om 10.30uur begint de boarding ik mag als een van de eerste aan boord gaan, heb een mooie plaats voor in het toestel vlak bij de cockpit er staan maar twee stoelen naast elkaar ( normaal bij de economy class zijn het er drie ) de stoel naast mij blijft leeg dus ik heb heerlijk de ruimte, precies om 11uur pl. tijd gaan wij de lucht in richting Singapore, 9uur vliegen.

Om 17uur pl. tijd landen we in Singapore, eerst naar de incheck balie van de K.L.M. voor de boardingpass richting Schiphol , hier vlieg ik wel economy class maar krijg wel weer een raamplaats, nu moet ik tot 00.25 uur wachten voor ik verder ga dat is ruim 7uur wachten, was van plan om Singapore in te gaan maar had nu geen zin meer in, heb wat gelopen in de terminal om winkels te bekijken maar alles vond ik erg duur, heb toen maar besloten om een hotel kamer te nemen waar ik mij dan kon opfrissen en wat kon rusten , bij de balie van het hotel moest ik mijn boardingpass laten zien die zij dan invoerden, ik vroeg waarom ze dat doen als antwoord kreeg ik dat ik automatische een uur voor boarding gewekt zal worden, op de hotelkamer heb ik heerlijk een bad genomen en even lekker op bed gelegen heb niet geslapen maar je rust wel even uit, om 23.25 ging de tel. heb op de kamer nog even koffie gedronken en ben toen naar de gate gegaan om te gaan boarding, toen het toestel gesloten was vroeg ik om een upgrade van mijn plaats als dat mogelijk was, ik kon een comfort plaats krijgen ( een betere stoel met meerdere standen en meer beenruimte ) wat ik gedaan heb en dat tegen een kleine bijbetaling, we gingen 00.45uur, 20 minuten te laat, de lucht in richting Amsterdam, 14uur vliegen.

Ondanks dat we 20 minuten te laat vertrokken landen we 10 minuten eerder op Schiphol 07.00uur pl. tijd, om 07.35 kwam ik in de aankomst hal waar Riet – Robert en Tim op mij stonden te wachten het was een fijne weerzien na drie maanden, we zijn eerst naar Bussum gegaan ( Robert heeft gereden ) waar Franca nog thuis was, daarna heb ik de auto meegenomen om naar Hilversum te gaan het was wel even vreemd dat je weer rechts moest rijden na drie maanden links gereden te hebben. Was blij dat ik thuis was, met Riet nog even een bakkie genomen toen is zij ook naar huis gegaan, daarna ben ik begonnen met mijn koffers uit te pakken en de cadeautjes klaar te leggen. S ’middags zijn de kinderen – klein kinderen en Riet geweest, voor Franca – Denise en Riet had ik een opalen hanger met ketting meegenomen voor Tim een boemerang aussie cap en een knuffel, voor Senna ook een aussie cap en twee leuke knuffels, voor Robert en Eddy een portemonnee met een afbeelding van Melbourne en een sleutelhanger. om 16uur is iedereen naar huis gegaan en was ik alleen was wel erg moe en had slaap wilde best wel naar bed toe maar heb volgehouden tot 22.00uur ben toen naar bed gegaan en heb geslapen tot 9.00uur heb daarna geen last gehad van een jetlag.

Dit was mijn vakantie en reisverslag van drie maanden in Australia, mijn site blijft in de lucht zodat iedereen het kan nalezen en eventueel foto’s ( 1400 stuks ) uit mijn albums kan downloaden .

Veel Liefs en Groeten van;

Hans.